İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ 2019” TOBB’DA TANITILDI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası 25.02.2019 tarihinde toplandı.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleştirilen şuraya, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile diğer bakanlıkların bakan yardımcıları katıldı.

Toplantıda 61 Sektör Meclisi temsilcileri söz alarak, sektör sorunlarını ve çözüm önerilerini sundu.

Türkiye Ekonomi Şurası’nda alınan kararlar ve sonuçlarının değerlendirildiği;

  1. Sektörel Ekonomi Şurası ve İstihdam Seferberliği Toplantısına Gümüşhacıköy TSO,Yönetim Kurulu Başkanı Can Keleş katılım sağlamıştır.

 

    BAŞKAN CAN KELEŞ’DEN İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ AÇIKLAMASI


İstihdam Seferberliği,2019 programı kapsamında işverene sunulan imkânlar kısaca şunlardır;”Devlet, program kapsamında 30 Nisan’a kadar ilave istihdam yapan şirketlere, her bir çalışan için 3 ay boyunca prim, vergi ve ücret desteği verecek. İzleyen 9 ayda da prim ve vergiler devlet tarafından ödenecek. Kısa Çalışma Yönetmeliği uyarınca, ekonomik sebeple çalışma sürelerini azaltan ya da durduran iş yerlerinde 3 ay boyunca, azaltılan süreye ilişkin çalışan ücreti İşsizlik Fonu’ndan karşılanacak. SGK primlerini düzenli ödeyen işverenlere 5 puanlık destek devamlı hale gelecek. İşverenler, Aralık 2020’ye kadar her yeni istihdam için, 12 ay süresince SGK primlerini ve vergileri ödemiyor. Kadın, genç ve engelli istihdamında ise bu destek 18 aya kadar çıkıyor. İmalat ve bilişim sektöründeki istihdamlar için ise daha yüksek tutarlarda prim desteği sağlandığını belirterek “Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla başlatılan yeni istihdam seferberliğinin ülkemize ve iş dünyamıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.”

KAPSAMLI TEŞVİK SUNUMU

İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ 2019 TEŞVİKLERİ

Be Sociable, Share!